Справа про банківський мільярд: затримали сина екс-президента Молдови

Справа про банківський мільярд: затримали сина екс-президента Молдови

Укрінформ
Колишнього депутата парламенту Молдови Кирило Лучинського, сина екс-президента Петра Лучинського, а також трьох бізнесменів затримано офіцерами Національного центру по боротьбі з корупцією в рамках кримінальної справи про викрадення понад мільярда доларів з банківської системи країни.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Колишній депутат парламенту Молдови, а також троє бізнесменів затримані в рамках розслідування кримінальної справи про розкрадання понад мільярда доларів з банківської системи Молдови. Усі вони підозрюються у відмиванні грошей, що завдало серйозних збитків збанкрутілим Ощадбанку, Соціальному банку і "Unibank", - повідомили у Центрі по боротьбі з корупцією.

Згідно з матеріалами кримінальної справи, у 2012-2014 роках Кирило Лучинський на підставі фіктивних договорів про надання консалтингової допомоги, переказав на рахунки однієї із зарубіжних компаній близько півмільйона доларів. Проаналізувавши походження коштів, слідчі дійшли висновку, що гроші були отримані із згаданих збанкрутілих банків.

Було встановлено, що одна з комерційних фірм, яка належала Кирилу Лучинському, отримала від одного з цих банків близько 300 тисяч доларів у вигляді кредиту без надання застави.

Як відомо, у кримінальній справі про викрадення понад мільярда доларів з банківської системи Молдови різні терміни тюремного ув'язнення отримали кілька високопосадовців і бізнесменів, серед яких, - екс-прем'єр Молдови Влад Філат.

У справі про банківський мільярд порушено близько 40 кримінальних справ. Серед підозрюваних - мер молдавського міста Оргєєв, бізнесмен Ілан Шор. На даний час він знаходиться під домашнім арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-