Конфіскований

Конфіскований "мільярд Януковича" вже у бюджеті. ГПУ показала доказ

Документ
Укрінформ
Генеральна прокуратура показала документ, який свідчить, що конфісковані в оточення екс-президента Віктора Януковича $1,1 мільярда вже зараховані до держбюджету.

Про це йдеться у відповіді Державної казначейської служби на запит Генпрокуратури, яка є в розпорядженні "Української правди".

"Згідно із випискою банку, отриманою казначейством 3 травня, 28 квітня до держбюджету на рахунок в "Ощадбанку" було зараховано 1 117 273 660 доларів на виконання вироку Краматорського суду Донецької області від 28 березня у справі №234/4135/17", - вказує казначейська служба.

Крім того, зазначають у відомстві, на рахунок, відкритий у національній валюті за кодом "Конфісковані кошти за рішенням суду за вчинення корупційного правопорушення", 28 квітня 2017 року надійшло 1 854 093 гривні.

Повідомляється також, що на казначейському рахунку станом на 27 лютого 2014 року знаходилося 108 134 гривні, а станом на 22 травня 2017 року там вже було 46 258 986 287 грн.

При цьому заступник керівника Нацбанку Олег Чурій заявив на брифінгу, що тепер з рахунку казначейства в "Ощадбанку" конфісковані долари мають надійти на рахунки казначейства в НБУ і стати часткою міжнародних резервів.

"Вони сьогодні знаходяться на рахунку казначейства. Ми очікуємо отримати ці кошти в найближчий час. Ми вважаємо, що ці кошти мають надійти на рахунки казначейства Національного банку і бути зараховані в міжнародні резерви", - сказав він.

Як відомо, Краматорський міський суд дозволив конфіскацію заарештованих $1,5 млрд, які належали оточенню Януковича.

28 квітня Президент Петро Порошенко повідомив, що конфісковані кошти Януковича і його оточення були зараховані на рахунки Державного казначейства.

23 травня Державна судова адміністрація заявила, що станом на 12 травня рішення суду про конфіскацію "грошей Януковича" відсутнє в Єдиному реєстрі судових рішень.

25 травня прес-служба ГПУ повідомила, що адвокати екс-президента подали апеляцію стосовно конфіскації 1,5 мільярда, проте Апеляційний суд Донецької області відмовився відкривати провадження стосовно неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-