Трамп вимагає розслідувати в США злив даних про теракт у Манчестері

Трамп вимагає розслідувати в США злив даних про теракт у Манчестері

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп наказав Мін'юсту провести ретельне розслідування щодо витоку інформації про теракт у Манчестері в американські ЗМІ після того, як Велика Британія заявила про припинення обміну розвідданими зі США з цього питання.

Про це йдеться в офіційній заяві президента, поширеній у четвер прес-службою Білого дому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Безпідставні витоки з державних установ глибоко турбують. Ці витоки тривають вже протягом тривалого часу, і моя адміністрація дійде до суті", - заявив Трамп.

Він підкреслив, що просочування секретної інформації є серйозною загрозою для національної безпеки США.

"Я прошу Міністерство юстиції та інші відповідні установи почати повну перевірку по цьому питанню і, в разі необхідності, злочинці повинні бути притягнуті до відповідальності за всією суворістю закону", - наголосив президент США.

Трамп також назвав відносини США і Великої Британії особливими і найдорожчими. 

Як повідомляв Укрінформ, британські чиновники висловили обурення тим, що американське видання The New York Times опублікувало фото уламків вибухівки, використаної під час теракту в Манчестері. Крім цього, раніше американські ЗМІ оприлюднили ім'я ймовірного підривника Салмана Абеді, перш ніж воно було назване у Британії.

У цьому зв'язку також повідомлялося, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей мала намір висловити невдоволення президенту США через витік важливої інформації щодо теракту в Манчестері. Британський уряд не вважає, що президент США несе пряму відповідальність за потенційно компрометуючі витоки інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-