На

На "церковні дні" Берлін посилив заходи безпеки

Укрінформ
У столиці ФРН посилили заходи безпеки у зв'язку з "церковними днями", що починаються, на яких очікується безліч гостей, включаючи високоповажних, а також у зв'язку з нещодавнім терактом у Манчестері.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

"На жаль, рівень терористичної загрози постійно, протягом вже досить тривалого часу, високий, тому ми опрацьовуємо всі можливі сценарії", - заявив представник берлінської поліції Томас Ноендорф.

При цьому він зазначив, що незалежно від теракту у Великій Британії у понеділок, правоохоронці готувалися до майбутніх заходів, враховуючи грудневий теракт у Берліні, тому зміни концепції не сталося. На допомогу столичним силам правопорядку притягнені колеги з ряду федеральних земель. За безпекою стежитимуть одночасно 4 тисячі осіб.

У центрі міста вже виставлено залізну огорожу, у тому числі у парку Тіргартен. На входах у місця, де проходитимуть офіційні заходи, встановлено рамки металошукачів.

У середу з 18.00 за місцевим часом на різних майданчиках починаються масові заходи Днів євангелістської церкви, 36-х рахунком (цього року вони присвячені 500-річчю реформації). Всього протягом 5 днів пройдуть 2500 заходів - богослужінь, біблейських читань, дискусій, концертів. Центральною з них стане дискусія про демократію у четвер, в якій візьмуть участь канцлер ФРН Ангела Меркель і екс-президент США Барак Обама.

Всього на відкритті Днів на трьох основних майданчиках - перед Бундестагом, воротами Бранденбургськими і на площі Жандарменмаркт, де споруджено величезні криті сцени, очікується не менше 250 тис. гостей.

Завершаться заходи у неділю у Віттенберзі (за 100 км від Берліна) масовою духовною службою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-