Перший бюджет Трампа: урізання соцпрограм та витрат на дипломатію

Перший бюджет Трампа: урізання соцпрограм та витрат на дипломатію

Укрінформ
Бюджетна пропозиція президента США, яку буде офіційно представлено у вівторок, передбачає історичне урізання запланованих витрат на загальну суму $3,6 трлн впродовж наступних 10 років за рахунок скорочення соцпрограм та дипломатії.

Про це повідомляє The Washington Post на підставі попередньо оприлюднених ним та адміністрацією даних.

"Запит Білого дому на 2018 фінансовий рік у розмірі $4,094 трлн передбачає скорочення витрат на медичну, продовольчу допомогу та інші програми боротьби з бідністю. Він також скорочує фінансування дитячої програми медичного страхування (CHIP), яка забезпечує переваги для бідних, приблизно на 20% наступного року", - зазначається в повідомленні.

Загалом же, як підкреслюють в адміністрації, бюджет дозволить зменшити витрати на програми соціального захисту на понад $1 трлн протягом наступних десяти років.

За словами директора Адміністративно-бюджетного управління Білого дому Міка Малвейні, бюджет під назвою "Нова основа для американської величі" орієнтовано на захист платників податків та має на меті скорочення витрат на програми, які є неефективними або спонукають людей не працювати.

Водночас, документ передбачає зменшення фінансування Держдепартаменту США, агентства USAID та міжнародних програм мінфіну майже на третину - з нинішніх $38 млрд до $27,1 млрд.

При цьому, як зазначив Малвейні, передбачається зміна програм зовнішньої допомоги таким чином, щоб більша частина грошей, які виділяються у вигляді грантів, замінити кредитами. Таким чином, він підтвердив інформацію, що просочилася у ЗМІ напередодні щодо заміни механізму зовнішньої допомоги для окремих країн.

Водночас, передбачається суттєве збільшення витрат на оборону. План президента збільшує фінансування Пентагону на $43 млрд наступного року.

За процедурою, бюджетна пропозиція президента потрапляє на розгляд до обох палат Конгресу для обговорення та узгодження витрат на наступний фінансовий рік.

Зазвичай, кінцевий варіант бюджету значно відрізняється від пропозиції глави Білого дому. Для остаточного затвердження, документ потребує ухвалення Палати представників, Сенату, а також підпису президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-