В Китаї на місто Гуанчжоу обрушився торнадо

В Китаї на місто Гуанчжоу обрушився торнадо

Фото, відео
Укрінформ
В суботу торнадо пронісся в місті Гуанчжоу на півдні Китаю. Поки повідомлень про масштаби руйнувань чи постраждалих не надходило.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ. 

Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі і виробничому центрі поблизу Гонконгу. Поки повідомлень про масштаби руйнувань чи постраждалих не надходило.

На відео в Інтернеті видно потемніле небо в середині дня і уламки, що здіймаються вгору.

Читайте також: У двох штатах США пронеслися руйнівні торнадо, є поранені

Було оголошено попередження про торнадо в інших частинах Гуанчжоу, і з'явилися непідтверджені повідомлення про те, що, схоже, другий торнадо пройшовся по іншому району міста пізніше в другій половині дня.

Фото: cctv.com
Фото: cctv.com

South China Morning Post повідомляє, що даними влади, інтенсивність торнадо була третього рівня з п’яти. 

Метеостанція в селі Лянтян у районі Байюнь Гуанчжоу, приблизно за 2,8 км від місця виникнення торнадо, зареєструвала максимальний порив вітру 20,6 метрів на секунду близько 15:00.

Фото: news.southcn.com
Фото: news.southcn.com

Влада Гуанчжоу оголосила в суботу, що загальна кількість опадів у місті за місяць уже досягла 455,8 мм, що є найвищим показником у квітні з 1951 року.

Протягом наступних п'яти днів у провінції прогнозуються дощі.

Читайте також: У Танзанії внаслідок повеней загинули 155 людей

Це сталося в той час, коли провінція Гуандун, куди відноситься Гуанчжоу, бореться з рекордними повенями, спричиненими сильними зливами, які призвели до загибелі щонайменше чотирьох людей.

Як повідомляв Укрінформ, у провінції Гуандун на півдні Китаю внаслідок безперервних сильних дощів евакуйовано до безпечних місць майже 54 тисячі жителів, щонайменше 11 людей вважаються зниклими безвісти

Фото: скриншот відео Now新聞台

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-