В Бундестазі обговорили історичну відповідальність Німеччини перед Україною

В Бундестазі обговорили історичну відповідальність Німеччини перед Україною

Укрінформ
У парламенті ФРН 19 травня відбулися дебати на тему «Німецька історична відповідальність перед Україною». 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині. 

«Німеччина повинна визнати свою історичну відповідальність перед Україною за злочини, вчинені нацистами на території цієї країни. Нашою відповідальністю сьогодні має бути активна підтримка незалежної України і її суспільства в їх зусиллях з встановлення демократії, правової держави і забезпечення економічного розвитку», - заявила з трибуни Бундестагу депутат фракції Зелених, спікер партії по Східній Європі Марілуїзе Бек. 

Вона закликала давати рішучу відсіч економічній, політичній і воєнній дестабілізації України з метою загальмувати цей процес або зовсім не допустити його. Бек наголосила, що Німеччина несе відповідальність за звірства війни не лише перед Росією, як багато хто воліє говорити, але й перед іншими країнами-колишніми республіками СРСР - Прибалтикою, Молдовою, Білоруссю та Україною. 

Звернула вона увагу депутатів і на спроби сьогоднішньої Росії протягом останніх 3 років, після того, як українці вийшли на вулиці за свою незалежність і свободу, називати їх бандерівцями, фашистами і антисемітами, що нерідко знаходить відгук і в частині німецького суспільства. 

Парламентар привітала дружин українських в’язнів, утримуваних на окупованій території Донбасу, які знаходилися під час дебатів на трибуні. 

Під час дебатів депутати, які виступали від різних фракцій, наводили історичні дані про кількість загиблих на території України громадян, у тому числі євреїв, про викрадених у Німеччину робітників (2/3 усіх радянських громадян, викрадених в Німеччину, були з України).

Обговорення було ініційоване фракцією Зелених у Бундестагу ще восени минулого року. Інші під час виступу також говорили про історичну і моральну відповідальність ФРН. Вони вітали створення в 2015-2016 році Німецько-Української історичної комісії, яка працюватиме над дослідженням історії України не через призму «радянського бачення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-