Нам потрібна більш ефективна і демократична Європа - Макрон

Нам потрібна більш ефективна і демократична Європа - Макрон

Укрінформ
Під час інавгураційної промови у неділю новий президент Франції пообіцяв реформувати Європу і повернути французам віру у демократичні цінності.

Наймолодший президент Франції пообіцяв, що виконає усі взяті ним на себе зобов'язання. У своїй промові Еммануель Макрон також неодноразово повертався до теми Європи і підкреслював необхідність реформувати ЄС, повідомляє RFI

“Я не поступлюся ні в чому. Я виконаю усі узяті мною зобов'язання перед країною. Я зроблю все для того, щоб Франція була сильною і процвітаючою. У нас з'являться нові робочі місця, підприємства отримають підтримку, ініціативи будуть заохочуватись. Культура та освіта, завдяки яким з'являється незалежність, будуть у центрі моєї роботи", - заявив Макрон. 

За його словами, "все, що робить Францію надійною та безпечною країною, де можна жити без страху, буде посилене".

“Я захищатиму світський характер нашої республіки. Наші сили правопорядку, наша розвідка і наша армія будуть зміцнені. Європа, якої ми потребуємо, буде переформатована і перезапущена, адже вона захищає нас і дає нам можливість нести у світ наші цінності. Наші державні інститути, які деким знецінюються, мають знову набути в очах французів своєї ефективності, що гарантує їхню постійність", - підкреслив новообраний президент Франції.

Він також додав, що вірить в інститути V Республіки (період французької історії з 1958 року до теперішнього часу - ред.) і зробить усе, що в його силах для того, щоб вони функціонували в тому річищі, в якому вони були замислені.

“Нам потрібна більш ефективна і більш демократична Європа, більш політична Європа, адже Європа - це інструмент нашої сили і нашого суверенітету. Я працюватиму над цим", - пообіцяв новий лідер Франції. 

Макрон також пообіцяв "боротися не лише за майбутнє цього покоління, але і за майбутнє прийдешніх поколінь".

“Ми живемо у період, який визначить долю Франції на найближчі десятиліття. Ми будемо боротися не лише за майбутнє цього покоління, але і за майбутнє прийдешніх поколінь. І ми усі повинні будемо вирішити, яким буде світ, в якому житимуть ці покоління. Ми маємо збудувати світ, гідний нашої молоді", - підкреслив він.

Як зазначається, у понеділок, 15 травня, на нового президента Франції чекає перший зарубіжний візит. Очікувалося, що Макрон попрямує відвідати французьких солдатів за кордоном, можливо, до Африки або на Близький Схід, але у результаті вибір був зроблений на користь Європи. 

У понеділок Еммануеля Макрона чекають у Берліні, де його прийме канцлер Німеччини Ангела Меркель.

В оточенні Макрона підкреслюють важливість двосторонніх відносин Франції та Німеччини для "перезапуску європейського проекту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-