Канада хоче свій «акт Магнітського», що дозволить накладати санкції

Канада хоче свій «акт Магнітського», що дозволить накладати санкції

Укрінформ
Забезпечення дотримання прав людини є ключовим принципом зовнішньої політики Канади.

Про це заявив прем'єр-міністр Джастін Трюдо, виступаючи у федеральному парламенті Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мій уряд дуже переймається захистом і пропагуванням прав людини, що є ключовим пріоритетом, який я порушую кожного разу під час міжнародних заходів», - сказав Трюдо.

Він додав, що ретельно вивчає можливість запровадження у Канаді так званого «акту Магнітського», який дозволить накладати санкції на порушників прав людини. «Ми вітаємо ухвалення звіту профільного комітету та уважно вивчаємо рекомендації, пам’ятаючи, що канадці очікують від свого уряду захисту прав людини та протидії корупції по всьому світу», - наголосив прем'єр.

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалили Європарламент та Естонія. Однак, колишній міністр закордонних справ Канади Стефан Діон неодноразово заявляв, що чинного законодавства Канади достатньо для накладення заборони на в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає. Все ж Комітет із закордонних справ та міжнародного розвитку федерального парламенту Канади рекомендував ухвалити «акт Магнітського», а Сенат дотримався цієї поради, направивши законопроект на остаточне затвердження до нижньої палати федерального законодавчого органу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-