Шидло очікує на нові перспективи у відносинах Польщі і Франції

Шидло очікує на нові перспективи у відносинах Польщі і Франції

Укрінформ
Обрання президентом Франції Еммануеля Макрона має принести нову якість у відносинах Варшави і Парижа.

Про це йдеться у вітальному листі глави польського уряду Беати Шидло на адресу Макрона. 

“Розраховую, що ваше президентство принесе нову якість у наші двосторонні відносини як на політичному рівні, так й у економічній та інвестиційній площинах. Нагодою для підсумку нинішніх досягнень і протидії потенційним проблемам і визначення нових цілей будуть чергові міжурядові консультації, до участі в яких запрошую вас вже сьогодні”, - написала Шидло.

Вона побажала новообраному президентові Франції успіхів і витривалості у виконанні почесної місії в інтересах Франції та її громадян. За її словами, це буде складним завданням, оскільки Європа зараз перебуває на складному етапі, коли треба протидіяти як внутрішнім викликам, пов'язаним з виходом Великої Британії з ЄС і комплексною реформою ЄС, так і зовнішнім — питаннями безпеки і міграційної кризи.

“Важливо, щоб союзницькі країни говорили одним голосом і разом здійснювали кроки, необхідні для гарантування стійкого миру і добробуту наших суспільств. Польсько-французька співпраця і “Веймарський трикутник” мають відіграти важливу роль у цьому процесі”, - йдеться в листі глави польського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами недільних президентських виборів у Франції центрист Макрон набрав 66,1% голосів, а націоналістка Марін Ле Пен — 33,9%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-