Прем'єр Британії привітала Макрона і обговорила з ним Brexit

Прем'єр Британії привітала Макрона і обговорила з ним Brexit

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей привітала Еммануеля Макрона з перемогою на президентських виборах у Франції та обговорила з ним аспекти виходу Британії з Європейського Союзу.

Про це заявив представник Даунінг-стріт, повідомляє Politics Home

"Прем'єр-міністр сказала, що вона сподівається на співпрацю з новим президентом з низки загальних питань, унікальне партнерство Великої Британії і Франції створює міцну основу для майбутньої співпраці", - сказав представник британського уряду.

За його словами, лідери коротко обговорили Brexit, а Тереза Мей підтвердила, що Британія прагне міцних партнерських відносин "з безпечним і процвітаючим ЄС після того, як країна залишить блок".

Зазначається, що британський прем'єр-міністр і новообраний президент Франції сподіваються на зустріч і проведення дискусій на майбутньому засіданні НАТО і "Великої сімки".

Також повідомляється, що Макрона привітав колишній британський прем'єр-міністр Тоні Блер. "Я вітаю Еммануеля Макрона з чудовою перемогою, яка є гарною новиною для Франції і Європи", - зазначив Блер.

Свої вітання висловив і чинний глава британського МЗС Борис Джонсон, назвавши в Twitter перемогу Макрона на виборах "дивовижною". Слова підтримки на адресу Макрона надіслали також мер Лондона Садок Хан і глава уряду Шотландії Нікола Стерджен.

Як повідомлялося, лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон здобув перемогу у другому турі президентських виборів у Франції. Після опрацювання 100% бюлетенів Макрон набирає 66,06 відсотка або 20,7 млн голосів виборців.

За лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен проголосували 33,94 відсотка або 10,6 млн французів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-