Відень також проти участі австрійських турків у референдумі про смертну кару

Відень також проти участі австрійських турків у референдумі про смертну кару

Укрінформ
Австрія слідом за Німеччиною також відмовляється надавати можливість туркам, які проживають на її території, голосувати на ймовірному референдумі щодо введення у Туреччині смертної кари.

Про позицію Відня заявили канцлер Крістіан Керн та міністр закордонних справ Себастіан Курц, повідомляє видання Kurier.

"Якщо (президент) Ердоган всерйоз має намір провести референдум з питання щодо введення смертної кари, ми не дозволимо, щоб таке голосування проводилося в Австрії. Смертна кара в корені суперечить нашим цінностям та нашій Конституції, як в Австрії, так і в ЄС", - цитує газета главу уряду.

Міністр закордонних справ пояснив, що з юридичної точки зору можливим є, щоб "міжнародне право надало державі можливість на підставі її територіального суверенітету відмовити у проведенні іноземного референдуму на своїй території. Заплановане введення смертної кари, поза сумнівом, стало б законною підставою для такого кроку".

Раніше цього ж дня подібну позицію висловив офіційний Берлін. "Неможливо собі уявити політично, що ми б погодилися провести подібне голосування в Німеччині щодо заходів, які чітко суперечать нашому основному закону та європейським цінностям", - сказав офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

Канцлери як ФРН Ангела Меркель, так і Австрії Крістіан Керн не раз заявляли про те, що повернення Туреччини до практики смертної кари поставить крапку у переговорах стосовно членства країни в Євросоюзі.

У ФРН майже півтора мільйона турків, у яких є турецьке або подвійне громадянство, і які мають право голосувати на турецьких виборах. В Австрії їх налічується понад 100 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-