Єврокомісія планує завершення Brexit на березень 2019

Єврокомісія планує завершення Brexit на березень 2019

Графік
Укрінформ
Переговори про вихід Brexit мають завершитися восени 2018 року, та після завершення усіх процедур Велика Британія має вийти з ЄС у березні 2019-го.

Про це йдеться у графіку проходження Brexit, оприлюдненому Єврокомісією у рамках спеціального саміту ЄС з питань виходу Великої Британії із Співтовариства, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Згідно із запропонованим Єврокомісією планом, завершення членства Великої Британії у ЄС випадає на березень 2019 року.

Цьому має перебувати 18-річний переговорний період між ЄС та Лондоном, який має розпочатися у червні 2017 року та завершитися восени 2018-го. Далі, упродовж зими 2019 року мають пройти внутрішні процедури затвердження переговорних пропозицій у Раді ЄС та Європарламенті, після угода про Brexit набуде чинності і Британія буде вільною від Спільноти.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу Європейська рада на саміті у Брюсселі затвердить керівні вказівки на ведення переговорів з Лондоном про вихід Британії з ЄС.

У саміті беруть участь 27 лідерів ЄС без прем’єр-міністра Великої Британії.

Очікується, що глави держав та урядів країн-членів ЄС ухвалять принципові рішення, які не передбачатимуть привілей та переваг для Великої Британії після виходу із Спільноти.

Як очікується, переговори про Brexit зможуть розпочатися не раніше 8 червня, коли у Британії пройдуть позачергові вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-