Берлін проти припинення переговорів щодо членства Туреччини в ЄС

Берлін проти припинення переговорів щодо членства Туреччини в ЄС

Укрінформ
Німеччина проти того, щоб повністю зупинити будь-які переговори з приводу майбутнього членства Туреччини в Європейському Союзі.

Про це в п'ятницю заявив міністр іноземних ФРН Зігмар Габриель перед початком неформальної зустрічі глав МЗС ЄС на Мальті, повідомляє кореспондент Укрінформу у Берліні.

«Ми рахуємо припинення переговорів абсолютно неправильною реакцією», - заявив міністр.

За його словами, Європа «не зацікавлена в тому, щоб штовхати Туреччину у бік Росії».

Офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер у свою чергу сказав у Берліні на брифінгу про те, що у Валетті «добре було б разом з нашими європейськими партнерами і разом з Туреччиною подумати над тим, які нові формати переговорів можна знайти». Мета, за його словами, забезпечити ситуацію, при якій сторони не були б налаштовані один проти одного і не звинувачували один одного, а знайшли конструктивний спосіб вирішувати спірні проблеми.  

Угода про асоціацію між ЄС і Туреччиною була підписана ще в 1963 році, а заявку на членство країна подала в 1987 році, безпосередньо переговори про вступ почалися в 2005 році і проходили украй складно. На сьогодні відкритими залишаються 16 з 35 пунктів переговорного пакету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-