США скликають спецзасідання РБ ООН на рівні міністрів щодо КНДР

США скликають спецзасідання РБ ООН на рівні міністрів щодо КНДР

Укрінформ
США у п'ятницю проведуть спеціальне засідання Радбезу на рівні глав закордонних відомств 15-ти країн-членів з метою обговорення загрози з боку КНДР.

Про це заявив у понеділок під час прес-брифінгу в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Зустріч дозволить членам Ради Безпеки обговорити способи максимального впливу існуючих заходів РБ ООН та продемонструвати свою рішучість у реагуванні на подальші провокації з новими заходами у відповідь", - заявив представник Держдепу.

За його словами, КНДР продовжує бути "однією з найсерйозніших загроз міжнародному миру й безпеці, яка застосовує ядерну зброю, балістичні ракети й інші види зброї масового знищення".

Тонер повідомив, що в рамках головування США, крім засідання в Раді Безпеки, цього тижня відбудеться ще зустріч Дональда Трампа з постійними представниками при ООН країн-членів Радбезу. Мета цих заходів – підкреслювати стурбованість США щодо ракетно-ядерних програм КНДР, зауважив Тонер.

Представник зовнішньополітичного відомства США також нагадав, що на режим Північної Кореї вже накладені серйозні міжнародні санкції, і їх дотримання залежатиме також від подальших зусиль країн-членів РБ.

"Виконавши це, на наше переконання, ми зможемо значно збільшити тиск на Північну Корею", - заявив Марк Тонер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-