США зберігають готовність завдати удару по КНДР - Гейлі

США зберігають готовність завдати удару по КНДР - Гейлі

Укрінформ
Сполучені Штати все ще розглядають варіант завдання удару по Північній Кореї у разі продовження з її боку провокаційної поведінки, що включатиме подальші випробування та інші військові акції.

Про це заявила в понеділок в інтерв'ю в програмі Today американського телеканалу NBC постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі.

"Ми не збираємося нічого робити, поки він (лідер КНДР – ред.) не дасть нам приводу для цього. Тож наша мета полягає в тому, щоб не розпочати бійку першими", - зауважила американський дипломат.

Водночас, за її словами, серйозні провокації з боку Північної Кореї не залишатимуться без відповіді, і США можуть завдати навіть превентивного удару. Але, в будь-якому разі, це рішення прийматиметься в Білому домі, додала Гейлі.

"Якщо ви побачите, як він (лідер КНДР Кім Чен Ин - ред.) атакує військову базу, якщо ви побачите будь-які міжконтинентальні балістичні ракети, то очевидно, що ми зробимо це", - зауважила Гейлі.

Зараз, за її словами, ситуацію вдається утримувати в площині дипломатії. "Ми говоримо, щоб вони не проводили випробування, не використовувати ядерні ракети, не намагатися робити будь-які подібні дії, і я думаю, що він (Кім Чен Ин – ред.) розуміє це", - сказала постпред США при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-