Встановлення системи ПРО в Кореї триває за графіком - Держдеп

Встановлення системи ПРО в Кореї триває за графіком - Держдеп

Укрінформ
США та Південна Корея за графіком розгортають протиракетну систему THAAD та можуть навіть прискорити ці дії на тлі ракетно-ядерної загрози з боку КНДР.

Про це йшлося під час телефонної конференції в понеділок з в.о. керівника бюро Держдепартаменту США у справах Азії й Тихоокеанського регіону Сюзан Торнтон, передає власний кореспондент Укрінформу.

"На мою думку, ми просуваємося вперед достатньо швидко. Жодних змін (в процесі встановлення систем – ред.) не відбулося, нічого не змінилося також у процесі прийняття рішень. З розгортанням THAAD (комплекс висотної зональної оборони на театрі бойових дій – англ.) ми йдемо за планом", - зауважила представник Державного департаменту США.

Чиновник також поінформувала, що американська сторона проводить постійні консультації з керівництвом Південної Кореї в цьому питанні та не виключила, що графік може бути прискорений.

Віце-президент США Майк Пенс, який перебуває цими днями з візитом у Сеулі, після зустрічі з в.о. президента Республіки Корея Хван Кьоаном дав зрозуміти, що корейська сторона не проти завершення розгортання THAAD достроково. Він підкреслив, що в Сеулі не зацікавлені в тому, щоб "випробувати рішучість" президента США, який вже віддав наказ на посилення військової присутності американських сил у регіоні. Водночас віце-президент США не сказав про те, наскільки графік встановлення системи ПРО буде скорочений.

Нагадаємо: проти розгортання системи THAAD виступають Китай і Росія, які хочуть утримати свій військово-політичний вплив у регіоні. Ситуацію ускладнює також внутрішньополітичне питання в Республіці Корея. Після відставки попереднього президента, на початку травня країна обиратиме нового лідера, від якого залежатиме політична воля щодо подальшої американської військової присутності на території півострова.

Тим часом, компоненти THAAD вже почали прибувати в Південну Корею вже в березні цього року. За попередніми домовленостями, протиракетний комплекс мав бути введений в експлуатацію в другій половині 2017 року, однак динамічний розвиток ситуації на тлі провокацій Пхеньяна вказує на необхідність прискорити дії, спрямовані на зміцнення протиракетної оборони в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-