Ердоган: Вірю, що народ прийме рішення для швидкого стрибка вперед

Ердоган: Вірю, що народ прийме рішення для швидкого стрибка вперед

Фото
Укрінформ
Парламентсько-президентська чи президентсько-парламентська: сьогодні громадяни Туреччини висловлюють свою думку щодо зміни конституційного ладу в країні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу за матеріалами турецьких ЗМІ та соціальних мереж.

З самого ранку до виборчих дільниць поспішають бажаючі висловити свою думку щодо конституційних змін. В 32-х турецьких ілях (адмін.одиниця — ред.) з 7-ї ранку, у 49-ти з 8-ї було офіційно відкрите голосування.

Здебільшого першими, іноді навіть до відкриття дільниць, прийшли ті, кому ще ставати до роботи. За кілька годин на деяких дільницях почався справжній “парад” сімей: на голосування йшли з дітьми та онуками. Натомість на інших дільницях готувалися до приходу на голосування публічних осіб.

Президент Ердоган прибув з дружиною на виборчу дільницю в районі Ускудар Стамбула незадовго до полудня, в гарному гуморі, в оточенні численної охорони, враховуючи і снайперів, які чергували на навколишніх дахах ще задовго до приїзду політика. Ердоган із задоволенням попозував перед фотокамерами, посміхався, а у короткому коментарі для преси назвав нинішній референдум не звичним голосуванням, а безперечним визначенням майбутнього держави. “Я вірю, що наш народ прийме рішення для швидкого розвитку і навіть стрибка вперед. Я вважаю, що мої люди дивитимуться у майбутнє, приймаючи рішення”, - сказав президент.

Прем'єр-міністр Біналі Їлдирим відвідав виборчу дільницю в Мендересі, що у західній провінції Ізмір.

“Яким би не був результат, ми будемо його вітати”, - запевнив очільник уряду, який фактично втратить свої повноваження на посаді, якщо на референдумі буде прийняте рішення про внесення змін до конституції.

Голова опозиційної Народно-республіканської партії Кемаль Киличдароглу взяв участь у референдумі на одній із виборчих дільниць у столиці. Звертаючись до журналістів, Киличдароглу зауважив, що опозиційна партія провела “хорошу кампанію”, а тепер час “голосувати за долю Туреччини". Він також висловив впевненість у тому, що всі громадяни голосуватимуть з почуттям великої відповідальності. Перед референдумом опозиція неодноразово заявляла про нерівномірний розподіл часу на телебаченні та неможливість у повному обсязі провести кампанію проти переходу до президентсько-парламентської форми правління.

Кемаль Киличдароглу

Міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу взяв участь у виборах у Аланії, що в провінції Анталья. “Переконаний, що сьогодні відбувається важливий поворотний момент для майбутнього Туреччини. Ми йшли до того, аби люди могли найкращим чином використовувати своє демократичне право на всій території Туреччини”, - сказав Чавушоглу.

Від активності політиків не відставали і зірки турецького шоубізу. Співак Таркан, прибувши на виборчу дільницю о 9 ранку, не зміг одразу потрапити всередину, оскільки в черзі очікувало багато людей. Таркан став у чергу, але довго не чекав. З його прибуттям скупчився ще більший натовп, тому співак з охороною, протискуючись, послідував всередину. "Я виконав свій обов'язок громадянина. Я віддав свій голос”, - повідомив він після того, як опустив конверт з бюлетнем до прозорої урни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-