В Туреччині референдум про зміну форми правління

В Туреччині референдум про зміну форми правління

Укрінформ
Сьогодні в Туреччині проходить референдум щодо внесення змін до Конституції, результат голосування якого визначить - залишиться країна з парламентсько-президентською формою правління чи її буде змінено на президентсько-парламентську.

Про це повідомляє сайт ЦВК Туреччини.

“У країні 16 квітня відкриється 167140 виборчих дільницях, у списках голосування 55 мільйонів 319 тисяч 222 громадянина”, - йдеться у офіційних повідомленнях ЦВК Туреччини.

Перші виборчі дільниці відкрилися у Туреччині о 7-й ранку (час з Київським однаковий - ред.) та працюватимуть до 16-ї вечора. Такий графік роботи було призначено для виборчих дільниць у 32 ілях з 81, серед яких Діярбакир, Газіантеп, Хаккарі, Карс, Мардін, Муш, Трабзон, Ван та інші. На всіх інших виборчих дільницях графік роботи визначений з 8 до 17.

У бюлетенях вказані зміни до 18 статей Основного закону, зокрема збільшення кількості депутатів парламенту, зниження віку для участі у парламентських виборах, скасування посади прем'єр-міністра та призначення та звільнення від посад віце-президентів і міністрів президент, призначення позачергових парламентських і президентських виборів 3/5 від загального числа голосів в парламенті, у випадку дострокових виборів, цей термін президенту не зараховується і він може балотуватися на пост глави держави знову та інші.

Учасники референдуму мають поставити позначку біля “evet” (“так” за зміну вказаних статей Конституції) або “hayır” (“ні” - змінам).

Підрахунок результатів має відбутися за 24 години. Оскільки більшість виборчих дільниць розташовані у приміщеннях громадських установ, 17 квітня оголошене вихідним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-