Результати референдуму не вплинуть на зовнішню політику Туреччини - посол

Результати референдуму не вплинуть на зовнішню політику Туреччини - посол

Укрінформ
Зовнішня політика Туреччини, у разі схвалення на референдумі зміни форми правління в країні, не зміниться по суті, можлива лише зміна стилю та процедур.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів Надзвичайний і Повноважній Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель.

"Не варто очікувати значних змін, тому що турецька зовнішня політика грунтується на визначених інтересах, принципах і традиціях. Але водночас весь світ змінюється. Всі країни мають це прийняти. Турецька зовнішня політика не зміниться лише тому, що система стане президентською", - наголосив дипломат.

За його словами, у геополітичному масштабі найголовнішим є те, як весь світ сприймає виклики та пристосовується до них.

"Найбільша політична партія в Туреччині переконана, що запропоновані конституційні зміни в Туреччині можна буде адаптувати легше. Стиль, процедури можуть змінюватися, але ви можете впевнитися у подальшому дотриманні напрямків, принципів та традицій турецької зовнішньої політики", - заявив Тезель.

Як відомо, 16 квітня у Туреччині пройде референдум, на якому буде розглядатися питання зміни конституційного ладу в країні — з парламентської форми правління на президентську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-