У КНДР заявили, що дії США загрожують ядерною війною

У КНДР заявили, що дії США загрожують ядерною війною

Укрінформ
У Північній Кореї заявляють, що розміщення Сполученими Штатами Америки значної кількості стратегічного ядерного озброєння у регіоні Корейського півострова загрожує миру та безпеці та "підштовхує ситуацію в регіоні на поріг війни".

Про це у п'ятницю, 14 квітня, заявили в Інституті з роззброєння, який є підрозділом Міністерства закордонних справ Північної Кореї, інформує DW.

"Це створило небезпечну ситуацію, у якій термоядерна війна може розгорітись у будь-який момент на півострові та створити серйозну загрозу для миру та безпеки в усьому світі, не кажучи вже про Північно-Східну Азію", - йдеться у заяві.

Натомість заступник глави МЗС КНДР Хан Сон Рел у п'ятницю наголосив, що його країна готова завдати превентивного удару у відповідь на маневри американських сил. Він пригрозив, що Пхеньян "вже має у своїх руках потужні ядерні засоби стримування".

13 квітня американський телеканал NBC News з посиланням на джерела в американських розвідувальних структурах повідомив, що США готові здійснити попереджувальний удар по КНДР у разі, якщо стане очевидно, що Північна Корея готує нові випробування ядерної зброї. За даними телеканалу, США дислокували два есмінці на відстані приблизно 500 кілометрів від узбережжя КНДР, які оснащені крилатими ракетами "Томагавк". Удар може включати в себе не лише масований обстріл, але й наземні спецоперації, а також кібератаки. За необхідності до удару підключаться важкі бомбардувальники, дислоковані на острові Гуам у Тихому океані.

Тим часом в Пентагоні у відповідь на появу цієї інформації заявили, що не обговорюють публічно плани військових операцій, а також спекуляції навколо них. За словами офіційної представниці міноборони США Дани Уайт, командний склад завжди "розглядає всі види можливого захисту від будь-яких непередбачених обставин". Представниця Пентагону також зазначила, що відданість Вашингтона захисту своїх союзників, включаючи Японію і Південну Корею, залишається непохитною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-