У Литві вчилися відбивати атаки диверсантів

У Литві вчилися відбивати атаки диверсантів

Укрінформ
Прикордонники, поліцейські і співробітники громадської безпеки Литви у вівторок взяли участь у навчаннях з відображення дій диверсантів на державному кордоні.

Про це повідомляє Delfi.

Згідно з легендою навчань, спеціальні сили недружньої Литві держави Удія нелегально перетнули кордон і збираються зайняти одну з прикордонних застав, а також комісаріат поліції Шальчінінкай. Після того, як сили Удії були помічені, на прикордонній ділянці пропав радіозв'язок. Імітувалося вторгнення близько 30-ти диверсантів, яким вдалося зайняти комісаріат поліції. Понад десять поліцейських під час вторгнення були "вбиті".

"Імітувалося вторгнення зелених чоловічків на територію Литви, висадка з поїзда", - повідомив міністр внутрішніх справ Еймутіс Місюнас.

Система ВД Литви занепокоїлася гібридними погрозами після здійсненої в 2014 році Росією анексії Криму. Однак латвійський міністр не підтвердив, що під час навчань готувалися протистояти саме російським диверсантам.

"Це були не показові навчання, на них не було ні стрілянини, ні диму. Такі ворожі сили пересувалися б тихо і швидко, тому дуже важливо було б їх вчасно помітити, повідомити про їх пересування і адекватно реагувати", - сказав Місюнас.

Фото: delfi.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-