Фінляндія започаткувала центр протидії кіберзагрозам

Фінляндія започаткувала центр протидії кіберзагрозам

Укрінформ
У Гельсінкі започаткували центр протидії кіберзагрозам.

Відповідне рішення фінського уряду привітали у Європейському Союзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«На рівні Євросоюзу ми надаватимемо усіляку підтримку Фінляндії у виведенні цього нового центру із протидії гібридним загрозам на повну оперативну спроможність та у його подальшій роботі з надання стратегічного експертного аналізу у протидії гібридним загрозам, що сприятиме безпеці в Європі», - заявила високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні.

Вона наголосила, що центр у Гельсінкі також зміцнить співробітництво ЄС і НАТО у протистоянні головним світовим загрозам.

Центр протидії гібридним загрозам є ініціативою уряду Фінляндії, метою діяльності якого визначені сприяння стратегічному діалогу між ЄС, НАТО та іншими учасниками; проведення досліджень та аналізу із протидії гібридним загрозам; проведення тренувань та навчань, підвищення рівня оперативної сумісності між сторонами; координація взаємодії між урядовими і неурядовими організаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-