Міністри енергетики G7 не прийняли заяву про зміну клімату

Міністри енергетики G7 не прийняли заяву про зміну клімату

Укрінформ
Міністри енергетики "Великої сімки" (G7) на зустрічі в Італії не змогли домовитися щодо заяви про зміну клімату через сумніви США.

Про це повідомляє AFP з посиланням на італійського міністра економічного розвитку Карло Календа.

За його словами, США "залишили за собою право сформулювати свою позицію" щодо тексту про зобов'язання Паризької кліматичної угоди, прийнятої країнами G7 у 2015 році.

"Не маючи одностайності, Італія, яка в даний час головує в сімці, виступила проти пропонованої спільної заяви", - йдеться у повідомленні.

Паризька угода - міжнародний договір, з яким пов'язують основні надії у сфері боротьби з глобальною зміною клімату. Вона має прийти на зміну Кіотському протоколу, термін дії якого закінчується в 2020 році. Умовою для вступу документа в силу була ратифікація 55 країнами, на які припадає принаймні 55% загальносвітового обсягу викидів парникових газів.

На відміну від Кіотського протоколу, паризька хартія передбачає, що зобов'язання зі скорочення шкідливих викидів в атмосферу беруть на себе всі держави, не залежно від ступеня їх економічного розвитку.

Угоду було прийнято 12 грудня 2015 року за підсумками 21-ї конференції Рамкової конвенції про зміну клімату (РКЗК) в Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-