Посли G7 підтримали українську реформу охорони здоров’я

Посли G7 підтримали українську реформу охорони здоров’я

Заява
Укрінформ
Посли країн "Великої сімки" (G7) висловили підтримку запланованій реформі охорони здоров’я в Україні та сподіваються на продовження плідної роботи українських державотворців у напрямку реформ і в інших галузях. 

Про це йдеться в офіційній заяві послів, опублікованій в понеділок.

"Ми, посли G7, нещодавно зустрівшись з в.о. міністра охорони здоров’я (України – ред.), хочемо підкреслити нашу підтримку плану реформи охорони здоров’я", - наголосили вони.

У заяві йдеться, що прийняття цього плану є "знаком, що Україна готова рухатися вперед до надважливих реформ – в охороні здоров’я та боротьби з корупцією – для блага своїх громадян".

Водночас, на думку послів, прийняття відповідного законодавства є дуже важливим для взаємодії українських громадян та державної медичної системи, адже українці мають бути певні, що "отримують послуги, яких вони потребують та заслуговують, раціональним та законним шляхом".

Посли "Сімки" висловили підтримку лідеру реформи Уляні Супрун та її команді й запевнили: "Міністерство (охорони здоров’я – ред.) та всі задіяні до реформи українські установи мають нашу підтримку в цьому важливому починанні".

Раніше директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен запевняла, що реформа охорони здоров’я, в числі інших, може бути вирішальною для оздоровлення української економіки, адже нинішня система фінансування цієї сфери в Україні є вкрай неефективною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-