Паризька кліматична угода набуває чинності

Паризька кліматична угода набуває чинності

Укрінформ
Паризька угода − міжнародний договір, з яким пов'язують основні надії в сфері боротьби з глобальною зміною клімату, набуває чинності для країн, які приєдналися до документа.

Про це повідомляє ТАСС.

Офіційний представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік повідомив, що до теперішнього моменту угоду ратифікували 96 держав.

За його словами, за останні дні необхідні документи внесли Данія, Індонезія, Республіка Корея, Саудівська Аравія і ПАР.

Паризька хартія має прийти на зміну Кіотському протоколу, термін дії якого закінчується в 2020 році. Умовою для вступу документа в силу була ратифікація 55 країнами, на які припадає принаймні 55% загальносвітового обсягу викидів парникових газів.

На відміну від Кіотського протоколу, паризька хартія передбачає, що зобов'язання зі скорочення шкідливих викидів в атмосферу беруть на себе всі держави, незалежно від ступеня їх економічного розвитку.

Угоду було прийнято 12 грудня 2015 року за підсумками 21-й конференції Рамкової конвенції про зміну клімату (РКЗК) в Парижі. 195 учасників форуму домовилися не допустити підвищення середньої температури на планеті до 2100 року більш ніж на 2 градуси за Цельсієм порівняно з доіндустріальною епохою. Вчені вважають, що більш значне зростання температури може призвести до незворотних наслідків для екології.

Раніше повідомлялося, що майже 200 країн в Руанді досягли угоди зі скорочення використання парникових газів, які використовуються в холодильниках і кондиціонерах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-