Глава МЗС Британії скасував візит до Москви через Сирію

Глава МЗС Британії скасував візит до Москви через Сирію

Укрінформ
Глава МЗС Британії Борис Джонсон скасував візит до Москви, запланований на 10 квітня, через останні події у Сирії.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

"Я не приїду до Москви в понеділок, 10 квітня. Мій пріоритет - переговори з партнерами з "Великої сімки" по Сирії та російській підтримці Асада", - написав Джонсон.

Відповідна заява була опублікована і на сайті британського уряду.

"Події в Сирії змінили ситуацію в корені. Мій пріоритет зараз - продовжити контакти з США та іншими (країнами - Ред.) перед зустріччю "Великої сімки" 10-11 квітня", - йдеться у заяві.

За його словами, метою цих контактів стане створення міжнародної координованої підтримки для перемир'я та посилення політичного процесу. Також він повідомив, що буде працювати над тим, щоб організувати незабаром зустріч з партнерами, які поділяють його бачення, для обговорення подальших кроків.

Джонсон також підкреслив, що обговорив ситуацію з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном. "Він, як і планувалося, відвідає Москву, і після саміту G7 зможе передати це ясне і скоординоване послання російській стороні", - зазначив він.

Глава МЗС Британії наголосив, що його країна засуджує те, що Росія продовжує захищати режим Асада навіть після нападу із застосуванням хімічної зброї на мирних жителях. 

"Ми закликаємо Росію зробити все можливе, щоб досягти політичного врегулювання в Сирії і працювати з іншими членами міжнародного співтовариства, щоб гарантувати, що шокуючі події останнього тижня ніколи не повторяться", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-