РосЗМІ на фото з авіабази в Сирії показали ймовірні контейнери для хімзброї

РосЗМІ на фото з авіабази в Сирії показали ймовірні контейнери для хімзброї

Укрінформ
У кадр журналіста російських РІА "Новости" Михайла Воскресенського потрапили блоки до контейнерів малогабаритних вантажів, що можуть бути як касетними уламково-фугасними, так і хімічними боєприпасами БКФ-П.

 Про таке повідомляють волонтери-розслідувачі "InformNapalm"

Як зазначається, знімки журналіста зроблено на авіабазі "Шайрат" після завданого силами США ракетного удару.

На фотографії у кадр потрапили контейнери, схожі на ті, що зафільмовані під час процесу знищення хімічного озброєння російськими військовими на об'єкті зберігання і знищення хімічної зброї на Брянщині, місто Почеп.

"Команда InformNapalm не може стверджувати про наявність отруйних речовин у цих контейнерах, але блокування Росією резолюції ООН, яка передбачала проведення розслідування на базі Шайрат викликає підозри", - йдеться у повідомленні волонтерів.

Видання також зазначає, що у кожній бомбі БКФ-П міститься 12 касетних елементів з отруйною речовиною зоман (Р-55). Саме зоман став причиною загибелі близько 100 людей у сирійському місті Хан-Шейхун.

Військові США вночі 7 квітня атакували десятками ракет "Томагавк" аеродром сирійського уряду Шейрат на заході Сирії, з якого начебто була відправлена авіація для хімічної атаки на Хан-Шейхун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-