Швеція відправляє в Ірак поліцейських - боротися з

Швеція відправляє в Ірак поліцейських - боротися з "терористичним туризмом"

Укрінформ
Уряд Швеції планує відправити в Ірак співробітників правоохоронних органів країни для допомоги у проведенні розслідувань стосовно шведів, які прибули для вчинення терористичних актів.

За словами глави МВС Швеції Андерса Ігемана, такий крок може допомогти засудити в Іраку більше людей, які йдуть туди, щоб займатися тероризмом, та не дозволити їм повернутись назад до Швеції, інформує The Local з посиланням на Sveriges Radio. 

"Це робиться для того, щоб притягнути до суду в Іраку більше людей, які подорожують з метою здійснення тероризму, і, отже, запобігти їхньому поверненню до Швеції або Європи", - наголосив Ігеман.

Міністр також пояснив, що шведські офіцери, швидше за все, залучатимуться до проведення експертиз, навчань, а також до судово-медичної експертизи з метою отримання доказів.

Як зазначається, на даний час країни-члени ЄС ведуть переговори щодо можливої операції в Іраку. Ігеман говорить, що він сподівається на рішучі заходи, що сприятимуть зміцненню іракської судової системи.

За даними шведської поліції безпеки, з 2012 року близько 300 шведів виїхали за кордон, щоб приєднатися до терористичних груп. Близько половини з них повернулися до країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-