Прем’єр Естонії сказав, доки РФ буде під санкціями

Прем’єр Естонії сказав, доки РФ буде під санкціями

Укрінформ
Позиція Естонської Республіки щодо санкцій проти РФ незмінна: вони мають залишатися в силі, доки Росія не виконає Мінські домовленості.

Про це сказав Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас на зустрічі в Києві з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, главами урядів Латвії і Литви Марісом Кучінскісом та Саулюсом Сквярнялісом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Позиція Естонії дуже чітка: санції мають залишатися в силі доти, доки Росія не повернеться до повної поваги суверенітету, міжнародного права та повної імплементації обов’язків, узятих відповідно до Мінських угод», - сказав Ратас.

За його словами, Естонія також не вважає для себе за прийнятне визнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією.

Прем'єр-міністр Естонії зазначив, що небезпечна та нестабільна ситуація на Донбасі впливає на європейську безпеку загалом.

«Гарантування безпеки - це найважливіше завдання на сьогодні. Стріляннина має скінчитися, важке озброєння мусить бути виведене», - наголосив він.

Ратас підкреслив, що Україні необхідно знайти політичне рішення щодо врегулювання конфлікту, аби РФ не мала змоги «перекладати» свою провину.

Водночас він висловив підтримку у питанні євроінтеграції України.

"Ми підтримуємо безвізовий режим, в'їзд у шенгенську зону, а також ратифікацію угоди про Асоціацію, яка дає можливість провести політичну та економічну інтеграцію з ЄС», - заявив Ратас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-