Росія не дала засудити використання хімзброї проти мирного населення у Сирії

Росія не дала засудити використання хімзброї проти мирного населення у Сирії

Укрінформ
Росія не дозволила Раді Безпеки ООН ухвалити резолюцію із засудженням застосування хімічної зброї в сирійській провінції Ідліб.

Про це повідомляє телеканал новин "24".

"Під час засідання Радбезу Москва традиційно прикрила злочинні дії режиму Асада проти цивільного населення", - йдеться у повідомленні.

Проект резолюції запропонували Сполучені Штати, Великобританія і Франція. Він передбачав, що уряд Сирії має забезпечити проведення міжнародного розслідування та надати інформацію про бойові вильоти сирійської авіації за вівторок.

Більшість членів Радбезу різко засудили дії режиму Асада та те, як Росії прикриває його злочини. А постійний представник України при ООН Володимир Єльченко закликав Раду Безпеки перейти від красномовних обговорень до рішучих реакцій на звірства Асада.

Нагадаємо: перші звіти про застосування хімічної зброї в Сирії мали місце в 2012 році, і з того часу вони продовжили з'являтися з тривожної частотою, підкреслили у ВООЗ. У тому числі, в Організації нагадали про неодноразове застосування хлору в Алеппо і навколо міста минулого року, особливо в період з вересня по грудень 2016 року. Нинішній інцидент є найбільш жахливим після випадку в сирійському місті Гута в серпні 2013 року.

У ВООЗ повідомили, що перебувають у постійному контакті з партнерами, що надають меддопомогу в провінції Ідліб, а також працюють з міжнародними партнерами для того, щоб урятувати людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-