Американські сенатори обіцяють посилити санкційний тиск на РФ

Американські сенатори обіцяють посилити санкційний тиск на РФ

Укрінформ
Масові порушення прав людини в Росії, продовження агресії Москви проти сусідніх країн та втручання російських спецслужб у вибори в США й країнах Європи є підставами для того, щоб посилити тиск на РФ, передусім у вигляді нових санкцій.

На цьому наголосили під час виступу в четвер у Атлантичній раді сенатори Бен Карді і Марко Рубіо, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Росія порушує базові права своїх громадян; вони також атакують Сполучені Штати, зокрема, під час наших виборів; вони порушують суверенітет інших країн, як ми бачимо це в діях РФ у Криму, на Сході Україні, а також у Молдові й Грузії; вони загрожують багатьом європейським країнам, що мають російськомовне населення. Ми повинні дати чітку відповідь Росії, що це є неприйнятним", - наголосив сенатор Кардін.

Санкції чинять тиск на Росію, підкреслив законодавець. "Отже ми можемо посилити санкційний режим проти Росії. І законодавство, яке ми внесли, передбачає це", - заявив він, маючи на увазі проект закону S.94 "Акт протидії ворожим діям Росії – 2017".

Кардін підкреслив, що запропоновані в документі санкції охоплюють багато сфер, у тому числі енергетичний та фінансовий сектори, та вливають на суверенний борг РФ і операції з приватизації. "Ми можемо збільшити ціну для Росії, і європейські союзники розуміють важливість цього", - наголосив законодавець, підкресливши необхідність працювати разом з Європою в цьому питанні.

Сенатор Марко Рубіо, зі свого боку, підкреслив, що дії кремлівського керівництва загрожують безпеці країн Заходу. "На жаль, нинішній російський лідер обрав шлях агресії та нестабільності. Його дії в регіоні, у власній країні становлять загрозу національній безпеці Сполучених Штатів та підривають наші інтереси, так само як і інтереси всього вільного світу", - заявив сенатор.

У цьому зв'язку, підкреслив він, Сполучені Штати повинні зміцнювати свої відносини із союзниками в регіоні та посилювати тиск на російське керівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-