Євросоюз має розробити стратегію протидії російській інформаційній війні - ЄНП

Євросоюз має розробити стратегію протидії російській інформаційній війні - ЄНП

Резолюція
Укрінформ
Європейська народна партія звинуватила Росію в загрозі ліберальним цінностям і суверенітету Європи, закликавши Євросоюз розробити стратегію протистояння російській інформаційній війні.

Про це йдеться в резолюції Європейської народної партії (ЄНП), ухваленій за підсумками дводенного з'їзду, який проходив на Мальті.

"Держави-члени ЄС стикаються з безпрецедентною загрозою для своїх демократичних суспільств. Російська пропаганда, дезінформаційні кампанії і постійна підтримка антиєвропейських політичних сил підривають європейський проект, трансатлантичну співпрацю і західні демократії загалом: з точки зору ліберальних цінностей, політичної незалежності і суверенітету", - йдеться в документі.

Згідно з резолюцією, дії Росії зі спотворення фактів, стимулювання недовіри до демократичного процесу і навіть втручання у вибори на заході є абсолютно неприйнятними.

Хоча ЄНП прагне підтримувати хороші відносини з усіма своїми сусідами, включаючи Росію, ЄС не може дозволити російському втручанню "підірвати демократію в країнах заходу і розпалити ненависть і страх".

"Анексія Криму, гібридна війна проти України, вторгнення в Грузію, російські кампанії проти країн Балтії, Білорусі, Молдови або навіть Польщі: все це створює проблеми для сусідів Росії і підриває мир і стабільність, які панували в Європі десятиліттями", - зазначається в резолюції.

У тексті документа партія закликала ЄС розробити ефективну і детальну стратегію негайної протидії російській інформаційній війні.

"Нам треба розробити відповідну інституціональну структуру, щоб виділити необхідні ресурси, знайти правильні повідомлення і посланців. Чим швидше ЄС змириться з тим фактом, що Кремль бере участь у неоголошеній війні проти ліберальних цінностей, які лежать в основі миру і процвітання Європи, тим швидше він (блок країн ЄС - ред.) зможе знайти правильні політичні відповіді", - наголосили в ЄНП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-