Напад на бійців Росгвардії у Чечні: «Новая газета» оприлюднила дивні подробиці

Напад на бійців Росгвардії у Чечні: «Новая газета» оприлюднила дивні подробиці

Укрінформ
Шість бойовиків, які нібито напали на військових Росгвардії у Чечні, були затримані живими, а потім вбиті пострілом у голову.

Про це пише «Новая газета»

«За офіційною версією, підтвердженою прес-службою Нацгвардії, в ніч з 23 на 24 березня шість жителів станиці Наурська (особи встановлено) атакували в/ч 3761. У ході «стрілянини» нападників було ліквідовано, шестеро військовослужбовців Нацгвардії вбито, троє отримали поранення. Проте офіційна версія про напад на підрозділ Нацгвардії, дислокований у станиці Наурська, викликає великі сумніви», - пише видання.

У розпорядженні «Новой газеты» опинилися незаретушовані фотографії чеченців, які нібито загинули в ході «боєзіткнення». Ці фотографії зроблені на місці події одним з членів слідчо-оперативної групи. Газета показала їх судмедекспертам, криміналістам і балістам. Експерти дійшли висновку, що бойовики були розстріляні впритул - пострілом у голову.

Один з колишніх співробітників правоохоронних органів назвав це «типовим «китайським розстрілом»: так під час чеченських кампаній називали страту військовополонених за аналогією з публічними розстрілами в Китаї.

Видання також звернуло увагу на фотографію з убитим чеченцем, до тіла якого прив'язаний муляж саморобного вибухового пристрою (СВУ). На лівій кисті у нього видно синець як від наручників. Як зазначається в публікації, СВУ прив'язаний до тіла загиблого поверх плям від землі і крові на кофті.

«Новая газета» зазначає, що деякі постраждалі співробітники Росгвардії отримали вогнепальні поранення. «Проте, за даними співробітника прокуратури, який безпосередньо брав участь в огляді місця події, чеченці, які «напали» на в/ч 3761, були озброєні всього лише палицями і ножами», - зазначається в публікації. Тобто вогнепальної зброї у нападників не було. За офіційною версією, їм не вдалося проникнути на територію військової частини і заволодіти зброєю військовослужбовців, зазначає газета.

«Таким чином, незрозуміло, за яких обставин військовослужбовці Нацгвардії отримали вогнепальні поранення і хто в них стріляв насправді», - констатує «Новая газета». 

За інформацією, отриманою виданням від жителів станиці Наурська, між місцевими чеченцями і військовослужбовцями в/ч 3761 можливо мав місце конфлікт на національному грунті. «Це могло стати причиною зіткнення, в ході якого чеченці могли були затримані. Проте ця версія все одно не пояснює обставин поранення і смерті дев'яти гвардійців», - йдеться в публікації. 

Як повідомлялося, в станиці Наурська Чеченської Республіки 24 березня вісім бойовиків напали на військових Росгвардії. Шестеро з них були вбиті, двом вдалося втекти. В результаті нападу загинули шість російських військовослужбовців. СК порушив кримінальну справу за кількома статтями. Пізніше терористична організація «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за напад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-