Держдеп пояснив нові обмеження для авіаперельотів з мусульманських країн

Держдеп пояснив нові обмеження для авіаперельотів з мусульманських країн

Укрінформ
США ввели обмеження для перевезення електронних пристроїв на авіарейсах з восьми країн з переважно мусульманським населенням через розвідувальні звіти про терористичну загрозу на авіатранспорті саме на цих напрямах.

Таке пояснення зробив під час брифінгу в вівторок в.о. речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це, передусім, є заходами Управління транспортної безпеки та Міністерства внутрішньої безпеки", - повідомив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він назвав це превентивними кроками, заснованими на оцінках розвідки щодо високого рівня терористичної загрози на цих комерційних авіарейсах.

Тонер підкреслив, що, за наявними даними, терористичні угруповання продовжують планувати атаки на міжнародних авіаперевезеннях, у тому числі із використанням електронних мобільних пристроїв.

Він також поінформував, що Державний департамент США у цьому зв'язку зв'язався безпосередньо з урядами країн, які потрапили під обмеження, а також керівництвом авіакомпаній. Паралельно подібні контакти відбувалися по лінії відомств транспортної безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Сполучені Штати оголосили про введення заборони на провезення великих електронних пристроїв (більших ніж смартфон) у салонах літаків на окремо визначених напрямах. До цього списку потрапили понад 50 рейсів з 10-ти міжнародних аеропортів: Каїру (Єгипет), Дубаю і Абу-Дабі (ОАЕ), Стамбулу (Туреччина), Дохи (Катар), Амману (Йорданія), Кувейт-сіті (Кувейт), Касабланки (Марокко); а також Джидди і Ер-Ріяду (Саудівська Аравія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-