США ввели обмеження на електроніку у літаках, що прямують з 8 країн

США ввели обмеження на електроніку у літаках, що прямують з 8 країн

Укрінформ
Сполучені Штати ввели тимчасову заборону на перевезення електронних пристроїв, більших за смартфон, у салоні літаків на авіарейсах з восьми країн з переважним мусульманським населенням.

Влада пояснює це превентивними заходами реагування на терористичні загрози, повідомив у вівторок телеканал CNN.

"Заборона охоплюватиме понад 50 рейсів з 10-ти аеропортів країн з переважним мусульманським населенням, в тому числі таких потужних "хабів", як Дубай і Стамбул", - повідомили високопоставлені чиновники американської адміністрації.

При цьому уточнюється, що до списку потрапили аеропорти Каїру (Єгипет), Дубаю і Абу-Дабі (ОАЕ), Стамбулу (Туреччина), Дохи (Катар), Амману (Йорданія), Кувейт-сіті (Кувейт), Касабланки (Марокко); а також Джидди і Ер-Ріяду (Саудівська Аравія).

Зокрема, повідомляється, що в ручну поклажу не можна брати електронні пристрої більші, ніж смартфон, у тому числі планшети, електронні книги та ноутбуки.

Дев'ять авіакомпаній були повідомлені з боку США про запровадження нових процедур в ніч на вівторок і повинні дотримуватися її протягом наступних 96 годин. Серед них - Egyptair, Emirates Airline, Etihad Airways, Kuwait Airways, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Jordanian Airlines, Saudi Arabian Airlines й Turkish Airlines.

Водночас, за попередньою інформацією, Великобританія також запровадила подібні обмежувальні заходи, повідомив CNN. За даними джерел, офіс прем'єр-міністра країн кілька разів мав контакти з цього приводу з представниками американської влади. Очікується, що офіційно в Лондоні про це оголосять у вівторок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-