У Польщі знайшли альтернативу Туску в Європейській раді

У Польщі знайшли альтернативу Туску в Європейській раді

Укрінформ
Польща, ймовірно, не підтримає кандидатуру Дональда Туска на наступну каденцію президента Євроради.

Варшава може виставити альтернативну кандидатуру –  колишнього партійного соратника Туска з польської "Громадянської платформи" і Європейської народної партії (ЄНП), депутата Європарламенту Яцека Саріуш-Вольського. Про це заявив віце-президент Європарламенту, політик польської правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) Ришард Чарнецький, інформує tvn24.

"Думаю, що він (Саріуш-Вольський – ред.) стане кандидатом (від Польщі – ред.). Від цього рішення нас відділяє кілька днів, а може й годин", - заявив Чарнецький.

За його словами, кандидатура Саріуш-Вольського може бути альтернативною до Туска, оскільки персона чинного президента Євроради може бути неприйнятною не лише для Польщі, а й для деяких інших країн. Політики PiS вважають, що Туск несе принаймні моральну відповідальність за Смоленську катастрофу, в якій загинув президент Лєх Качинський.

Декілька днів тому ЄНП підтвердила, що підтримує кандидатуру Туска на переобрання на посаду президента Євроради.

Під час саміту ЄС 9-10 березня лідери країн Спільноти повинні будуть вирішити, чи Туск залишиться на посаді на наступні 2,5 року. У травні завершується його перша 2,5-річна каденція.

Фото: Agencja Gazeta

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-