Польща вимагатиме від РФ уламки літака Качинського через суд у Гаазі

Польща вимагатиме від РФ уламки літака Качинського через суд у Гаазі

Укрінформ
Польща має намір подати скаргу до Міжнародного суду в Гаазі на дії Росії, яка майже сім років утримує на своїй території уламки літака екс-президента РП Лєха Качинського і не передає їх Варшаві.

Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в ефірі TVP1.

"Думаю, ми подамо скаргу до Міжнародного суду у справі про уламки літака. Однак це вимагає остаточного рішення", - заявив Ващиковський.

За його словами, Польща вже зверталася до США з проханням допомогти повернути уламки, але адміністрація президента Барака Обами не хотіла цього робити.

“Я звертався вже у грудні 2015 року. Обама мав інше бачення відносин з Росією. Це була постійна мрія про перезавантаження”, - заявив глава польської дипломатії.

Він наголосив, що багато країн взагалі не мали уявлення, що справу Смоленської катастрофи не врегульовано, адже ніхто з польської влади раніше не просив їх про допомогу.

Ващиковський підкреслив, що упродовж найближчого місяця він полетить до США, де говоритиме на цю тему з представниками адміністрації президента Дональда Трампа.

Як відомо, 10 квітня 2010 року поблизу військового аеродрому "Північний" у Смоленську розбився літак Ту-154М, яким польська державна делегація прямувала на заходи до 70-ї річниці Катинського злочину. В результаті катастрофи загинули всі 96 осіб, які перебували на борту літака: президентське подружжя Лєха і Марії Качинських, а також представники політичної, військової, релігійної еліти Польщі, громадські активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-