Польща до 2020 року закупить 780 електроавтобусів

Польща до 2020 року закупить 780 електроавтобусів

Укрінформ
У Польщі 41 польське місто купить до 2020 року загалом 780 електроавтобусів, які буде виготовлено на місцевих підприємствах.

Відповідний лист про наміри реалізації інвестиції підписали у понеділок у Варшаві представники місцевих органів влади й урядових інституцій, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Завдяки цьому листу з 30-40 електроавтобусів, які зараз їздять польськими автошляхами, їх буде близько одної тисячі”, - заявив з цього приводу віце-прем'єр-міністр, міністр розвитку Матеуш Моравецький.

Він додав, що світ стоїть на порозі “транспортної революції”, яку в Польщі “не можна проспати”.

За словами віце-прем’єра, сьогодні у світі є мільйон електромобілів, в 2040 році, у відповідності до різних оцінок, їх має бути 500 млн одиниць.

“Ми хочемо скористатися цією революцією, хочемо бути в авангарді змін”,- наголосив Моравецький.

У разі закупівлі 780 автобусів до 2020 року це становитиме 7% від загальної кількості міських автобусів у Польщі, яких зараз 11,5 тис.

У рамках спеціальної програми E-bus за участю кількох урядових інституцій у Польщі буде створено ринок електроавтобусів на загальну суму близько 2,5 млрд злотих (понад 600 млн дол.), що дасть можливість створити близько 5 тис. робочих місць.

Метою програми є продаж щороку на ринку близько 1 тис. електроавтобусів і створення до 2025 року глобальної марки і міцної експортної позиції польського електроавтобуса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-