У Росії зібрали п'ять нових дивізій у

У Росії зібрали п'ять нових дивізій у "відповідь НАТО"

Укрінформ
На зустрічі з військовими аташе зарубіжних країн голова комітету Держдуми з оборони Володимир Шаманов заявив, що розвиток у РФ неядерних сил як основного чинника стримування забезпечить до 2021 року їх домінування над ядерними.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"У перспективі передбачається поступове перенесення стримуючого чинника з ядерної в неядерну площину. В першу чергу, це буде досягнуто за рахунок високоточних засобів ураження. Підвищення бойових можливостей стратегічних неядерних сил у 2021 (році - ред.) збільшиться в чотири рази, що дасть можливість вирішувати завдання неядерного стримування в повному обсязі", - сказав Шаманов.

Він також відзначив, що важлива роль у забезпеченні безпеки держави відводиться силам загального призначення. За його словами, на них лягає "основний обсяг завдань з локалізації і запобігання збройним конфліктам, боротьби з міжнародним тероризмом".

"Для підтримаки бойових можливостей сухопутних військ завершено формування чотирьох мотострілкових і однієї танкової дивізії. Це - пряма відповідь на виклики і загрози, пов'язані з курсом НАТО з нарощування своєї присутності на східному фланзі блоку", - заявив Шаманов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-