Габріель обіцяє зробити все для захисту ЄС від розпаду

Габріель обіцяє зробити все для захисту ЄС від розпаду

Укрінформ
Глава МЗС ФРН Зігмар Габріель заявив, що для зміцнення довіри всередині ЄС потрібна чітко сформульована зовнішня політика, спільні зусилля щодо захисту кордонів ЄС, а також спільна політика забезпечення внутрішньої безпеки і зростання економіки.

Про це він заявив, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Ми все зробимо для того, щоб уникнути розколу Європи", - підкреслив він, назвавши ЄС "найбільшим цивілізаційним проектом 20 і 21 століть".

Габріель визнав наявність в ЄС кризи довіри, відновити яку не вдасться, якщо союз розпадеться на угрупування. Вказавши на Грецію, він зауважив, що "ампутація - неправильний метод лікування".

"Ми не можемо залишити Європу тим, хто намагається її зруйнувати; проект має бути зміцнений, і ніхто не повинен почуватися переможеним", - підкреслив він.

Німецький міністр назвав п'ять завдань, які, на його думку, могли б сприяти консолідації: більш чітко сформульована зовнішня політика, яка повинна вплинути на зовнішню політику безпеки та оборони; спільні зусилля з захисту кордонів ЄС; спільна політика забезпечення внутрішньої безпеки; зростання економіки і конкурентоспроможності співдружності; розвиток соціальної ринкової економіки.  

Виступаючи в одній панелі з французьким колегою Жан-Марком Еро він заявив про те, що на цих країнах лежить велика відповідальність за майбутній ЄС. Європейцям треба змінюватися, і не через США, додав він.

Фото: @MunSecConf

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-