Асоціація Україна-ЄС: після 15 березня Нідерланди повернуться до затвердження питання

Асоціація Україна-ЄС: після 15 березня Нідерланди повернуться до затвердження питання

Укрінформ
Затвердження закону для ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС у Нідерландах відбуватиметься вже після виборів до Нижньої палати парламенту, які мають відбутися у цій країні 15 березня.

Про це повідомляє нідерландське видання Nu.nl.

"Дебати у Нижній палаті парламенту, за словами її речника, можливі вже наступного тижня", - пише видання, додаючи, що наступний тиждень є останнім перед виборчою перервою.

Зазначається, що після розгляду у Нижній палаті закон, що вводить в дію ратифікацію, має відправитись у Верхню палату, яка збереться лише 7 березня. Однак, як пише вдання, документ вірогідно не буде затверджено того ж дня. В середньому процедура затвердження у Верхній палаті займає близько трьох місяців.

"Уряд міг би звернутися до сенату щодо екстреної процедури, проте, за повідомленнями, цей варіант не вибрано", - повідомляє видання.

Раніше прем'єр-міністрів Нідерландів Марк Рютте не виключав, що голосування у Верхній палаті країни може відбутися після парламентських виборів у березні.

Як повідомляв Укрінформ, в парламент Нідерландів подано проект закону про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Для завершення ратифікації документ має бути підтриманий Нижньою та Верхньою палатами парламенту Нідерландів.

У квітні минулого року у Нідерландах відбувся консультативний референдум, на якому більшість проголосувала проти ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС Нідерландами. Уряд країни виступив за пошук рішення, яке б давало можливість зняти висловлені під час кампанії "занепокоєння" виборців і при цьому ратифікувати документ. В середині грудня минулого року лідери Євросоюзу погодили запропоновані Нідерландами пропозиції щодо умов завершення ратифікації у країні Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-