У Франції кажуть, що росЗМІ щоденно поширюють фейки проти Макрона

У Франції кажуть, що росЗМІ щоденно поширюють фейки проти Макрона

Укрінформ
Команда одного з найбільш імовірних претендентів на посаду президента Франції Еммануеля Макрона занепокоєна тим, що їх глава став об'єктом фейкових новин і дезінформації РФ, яка здійснює втручання у виборчу кампанію.

Про це повідомляє Reuters

"Два великі засоби масової інформації, що належать російській державі - Russia Today і Sputnik, - щоденно поширюють підроблені новини, які потім повторюють, цитують і це впливає на демократичний (процес)", - сказав генеральний секретар руху "Вперед!" Рішар Ферран.

Зокрема, Sputnik і Russia Today випустили в ефір матеріал, в якому Макрон був названий агентом "американської банківської системи". І це далеко не поодинокий випадок поширення фейків про кандидата в президенти, зазначає агентство.

За словами Феррана, Макрон, який має проєвропейські погляди, став мішенню Росії, тому що він хоче бачити об'єднану Європу, яка б відігравала головну роль у світових справах, у тому числі і в очах Москви.

Він також заявив про "сотні, якщо не тисячі хакерських атак" з території РФ.

Як відомо, вибори президента Франції відбудуться в квітні 2017 року, другий тур призначений на травень.

Згідно з даними опитування Opinionway, в першому турі виборів 23 квітня лідер Національного фронту Марін Ле Пен могла б отримати 25% голосів, Еммануель Макрон - 22%, консерватор Франсуа Фійон - 20%.

Однак у другому турі, призначеному на 7 травня, показники всіх кандидатів істотно різняться. Наприклад, у разі виходу у другий тур Ле Пен і Макрона симпатії виборців наразі на боці останнього - 66% проти 34% у Ле Пен. У разі протистояння Ле Пен і Фійона останній також впевнено виграє в ультраправого кандидата - 38% проти 62%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-