Міжнародний комітет Сенату США згоден посилити обмеження проти Росії

Міжнародний комітет Сенату США згоден посилити обмеження проти Росії

Укрінформ
Попри політику зближення США з Росією, яку активно відстоює нинішній глава Білого дому Дональд Трамп, міжнародний комітет американського Сенату досяг двопартійної згоди щодо необхідності посилення тиску на РФ через її агресивну поведінку.

Про це пише впливове видання The Hill за результатами слухань у комітеті на тему "США, РФ та майбутні виклики".

"У Комітеті з міжнародних відносин Сенату США в четвер виникло двопартійне порозуміння, що законодавча влада має вжити рішучих заходів проти Росії, навіть якщо це суперечить бажанню Білого дому поліпшити відносини між двома країнами", - наголошується в публікації.

Зокрема, старший член комітету демократ Бен Кардін та кілька інших сенаторів виступили на підтримку двопартійного законопроекту, який наділяє Конгрес більш широкими повноваженнями щодо контролю над санкціями проти Росії.

На слуханнях комітету виступив і екс-верховний головнокомандувач ОЗС НАТО Філіп Брідлав.

"Було би ознакою слабкості послабити ці санкції за менше, ніж повне виконання Мінської угоди", - зауважив відставний генерал.

Голова комітету, сенатор-республіканець Боб Коркер, зі свого боку, підтримав цю позицію.

Двопартійне порозуміння було досягнуто також під час обговорень питання щодо створення спеціальної комісії з розслідування втручання Росії в президентські вибори 2016 року. Законодавці розкритикували повільні темпи роботи на цьому напрямі розвідувальних комітетів Палати представників і Сенату.

Члени комітету також звернули увагу під час слухань на висловлювання президента Трампа, який на твердження, що Путін є вбивцею, зазначив, що історія США також має подібні приклади.

"Трамп намагається ввести моральну еквівалентність між кривавими розправами Путіна й тим, що відбувається в нашій власній країні. Такої еквівалентності в жодній мірі не існує", - наголосив сенатор-демократ Кардін.

З цією позицією погодився й республіканець Коркер. Водночас він зауважив, що в адміністрації працюють люди з різними точками зору. У цьому зв'язку він висловив упевненість, що з ними вдасться вибудовати правильну політику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-