Маккейн розкритикував Трампа через його коментарі щодо Путіна

Маккейн розкритикував Трампа через його коментарі щодо Путіна

Укрінформ
Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн різко розкритикував висловлювання Дональда Трампа в інтерв'ю Fox News, коли той на запитання про "Путіна-вбивцю" зазначив, що Америка також має у своїй історії багато вбивць.

Про це законодавець заявив у вівторок під час виступу в Сенаті, повідомляє Politico.

"Сенатор з Арізони, який став одним із головних республіканських опонентів президента в питаннях зовнішньої політики й національної безпеки, ніколи не згадував Трампа по імені. Але коли Маккейн говорив на підтримку антипутінського активіста Володимира Кара-Мурзи, він чітко виділив коментарі Трампа про Путіна, коли той у неділю порівняв історію кривавих розправ Путіна з інакодумцями з тим, що відбувалося з правами людини в Сполучених Штатах", - зауважується в публікації.

У цьому зв'язку Маккейн акцентував, що між Сполученими Штатами і путінською Росією неможна ставити знаку рівності.

"Немає жодної моральної еквівалентності між цим м'ясником і головорізом, полковником КДБ і Сполученими Штатами Америки – країни, яку Рональд Рейган називав сяючим містом на пагорбі", - заявив Маккейн.

Критикуючи висловлювання Трампа, сенатор зазначив, що для того, щоб вдатися до таких порівнянь, треба бути або "жахливо дезінформованим, або неймовірно упередженим".

Така гостра критика президента з боку діючого сенатора в Республіканській партії є рідкістю, пише видання, але багато хто з однопартійців був захоплений зненацька останніми коментарями Трампа про Путіна в інтерв'ю Fox News минулими вихідними. Коли ведучий О'Рейлі назвав Путіна "вбивцею", Трамп без зволікань відповів: "У нас є багато вбивць... Що, ви думаєте, наша країна така невинна?"

Але попри різку позицію сенатора Маккейна у вівторок, Республіканській партії ще належить довести, що вона здатна реалізувати конкретні заходи, щоб приборкати президента.

"Сенатори-республіканці попереджали, що виступають проти скасування санкцій і погрожували проголосувати проти номінації Рекса Тіллерсона на пост держсекретаря. Натомість екс-керівник ExxonMobil отримав підтримку всіх сенаторів-республіканців попри його близькі стосунки з Путіним", - звертає увагу видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-