У Таллінні пікетували Посольство РФ, згадали і про Сущенка

У Таллінні пікетували Посольство РФ, згадали і про Сущенка

Фото
Укрінформ
Естонські активісти, представники української та інших діаспор Естонії пікетували Посольство Росії в Таллінні, виступаючи за припинення російської агресії в Україні і на підтримку українських політв'язнів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Талліннські активісти у зв'язку з загостренням військової обстановки на Донбасі повернулися до щотижневого графіку пікетування російського посольства в Естонії. На пікеті в середу прийшло небагато людей, але на цей раз у ньому брали участь представники не тільки української, але і грузинської та чеченської діаспори.

Крім традиційних для талліннських пікетів плакатів «Putin is evil»; «Stop Putin. Stop War»; «Stop war in Ukraine» цього разу були плакати в підтримку журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка, який відзначає сьогодні день народження. На пікеті лунали гасла «Рашизм не пройде», «Свободу політв'язням», «Свободу Сущенко!», «Нам не потрібна Новоросія!», «Крим - це Україна». Пікетування відбувалося впродовж години, з 16.00 до 17.00.

Пікетування російського посольства в Таллінні, за ситуації щомісячне чи щотижневе, триває безперервно з 2014 року, коли російськими службами був незаконно затриманий в районі російсько-естонської кордону працівник естонських спецслужб Эстон Кохвер. Пізніше, коли почалися арешти і судилища над українськими політв'язнями, порядок денний пікетів розширилася.

Після обміну Кохвера пікети проходять вже виключно на підтримку України, її свободи, територіальної цілісності та українських політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-