ЗМІ: Трампу рекомендуватимуть прийняти Чорногорію до НАТО попри супротив РФ

ЗМІ: Трампу рекомендуватимуть прийняти Чорногорію до НАТО попри супротив РФ

Укрінформ
Радник з питань національної безпеки президента США Майкл Флінн має намір ближчими днями рекомендувати Дональду Трампу підтримати рішення решти членів НАТО щодо прийняття Чорногорії до Північноатлантичного альянсу.

Про це пише в понеділок впливове американське видання Politico із посиланням на джерела в адміністрації президента.

"Майкл Флінн рекомендуватиме президенту Дональду Трампу підтримати дозвіл на вступ до НАТО невеликої балканської країни Чорногорії попри потужну протидію з боку Росії", - йдеться в публікації.

Як підкреслює видання, цей крок "стане серйозним випробуванням політики нової адміністрації по відношенню до Москви", яка сприймає розширення НАТО на схід провокацією проти неї.

Інші країни НАТО, а також і американський Сенат, вже висловили переважну підтримку щодо приєднання країни з населенням 650 тис. людей, яка колись була частиною Югославії, до міжнародного військово-політичного блоку.

Видання нагадує, що лідери Чорногорії звинуватили президента Росії Володимира Путіна в розпалюванні нестабільності всередині країни з метою послаблення громадської підтримки щодо приєднання до Альянсу.

"Йдеться про очевидний про-російський сценарій минулого року, де був спланований напад на парламент та ліквідація прем'єр-міністра", - нагадується в публікації.

Очікується, що Майкл Флінн, який є одним із ключових радників Трампа, підтвердить свою рекомендацію для президента впродовж ближчих днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-