Трамп кинув слухавку в розмові з прем'єром Австралії - WP

Трамп кинув слухавку в розмові з прем'єром Австралії - WP

Укрінформ
Минулої суботи, коли президент США Дональд Трамп розмовляв з одразу з п'ятьма лідерами (Японії, Німеччини, Росії, Франції і Австралії), в бесіді з австралійським прем'єром він зірвався і кинув слухавку.

Про це пише у четвер американське впливове видання The Washington Post.

"Це мав би бути одним із найбільш близьких за духом телефонних дзвінків для нового головнокомандувача (США – ред.) - розмова з лідером Австралії, одним із найвірніших союзників Америки наприкінці триумфального тижня. Натомість президент Трамп розсварився з прем'єр-міністром Австралії Малькольмом Тернбуллом", - пише газета.

Розмова тривала близько 25-ти хвилин, після чого Трамп раптово перервав її, повідомили високопоставлені чиновники з адміністрації.

У якийсь момент Трамп сказав Тернбуллу, що до цього він спілкувався з чотирма іншими світовими лідерами, в тому числі, з президентом Росії Володимиром Путіним - і що розмова з австралійцем "була найгіршим дзвінком у той день".

Суперечка з Тернбуллом була пов'язана з угодою, яку підписала Австралія ще з адміністрацією Обами щодо прийняття біженців з австралійських резервацій. Наразі йдеться про 1250 людей, уточнюється в публікації. Це розлютило Трампа, який напередодні видав указ про призупинення подібних програм та прийняття американською стороною біженців з інших країн.

Трамп набрав Тернбулла близько п'ятої вечора суботи (дев'ятої ранку неділі за австралійським часом – ред.) з Овального кабінету, де були також присутні головний стратег Білого дому Стівен Беннон, радник з питань національної безпеки Майкл Флінн і речник Білого дому Шон Спайсер. Для того, щоб зняти напругу Тернбулл запропонував перейти від тупикової розмови про біженців до конфлікту в Сирії та інших актуальних питань зовнішньої політики. "Але Трамп заперечив та перервав бесіду, зробивши її набагато коротшою, ніж його розмови з прем'єром Японії Сіндзо Абе, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом або з Путіним", - зазначає газета.

Поведінка Трампа дозволяє припустити, що він здатний поставити світових лідерів, у тому числі близьких союзників в один ряд зі своїми політичними опонентами всередині країни, проти яких часто пише у своїх заявах у Твітері, зауважується в публікації. Сам же Тернбулл під час прес-конференції наступного дня відмовився від коментарів, зауваживши лише, що мав "відверту розмову" з американським лідером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-