Україна пообіцяла в РБ ООН подати на Росію до Міжнародного суду

Україна пообіцяла в РБ ООН подати на Росію до Міжнародного суду

Укрінформ
Ескалація конфлікту на сході України та штучне створення гуманітарної катастрофи є військовим злочином, докази по якому Україна має намір подати до Міжнародного суду.

Про це заявив під час засідання РБ ООН у четвер постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Руйнування критично важливої інфраструктури та створення гуманітарної катастрофи – це терористична практика, спрямована, головним чином, на цивільне населення", - заявив представник України.

Він підкреслив, що ця тактика розвіює міф російської пропаганди про так званих "мирних шахтарів", які борються з владою за допомогою своїх кулеметів. "Місцеві жителі ніколи не зробили б цього зі своїми сусідами, але ті, хто прийшов на українську землю в якості агресорів, та руйнують українську державність, без роздумів руйнують заводи, будинки та лінії електропостачання", - наголосив він .

Ця тактика не є новою для російських сил. Описані дії "можна кваліфікувати як військовий злочин", підкреслив Єльченко.

"Україна надасть докази про недавню ескалацію, невибіркові атаки на цивільну інфраструктуру та спрямує звинувачення в тероризмі до Міжнародного суду. Це перший, але важливий крок притягнути Росію до відповідальності за порушення Статуту ООН і Міжнародного права", - заявив представник України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-