Україна розраховує на посилення Канадою санкцій проти РФ - посол

Україна розраховує на посилення Канадою санкцій проти РФ - посол

Укрінформ
Україна дуже розраховує на продовження жорсткої санкційної політики Канади стосовно Росії.

Про це кореспондентові Укрінформу заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко, коментуючи початок нової сесії федерального парламенту Канади.

«Ми розраховуємо, що парламент буде й надалі тримати лінію на продовження і посилення санкцій проти росіян і сепаратистів», - сказав Шевченко.

Він додав, що особливу увагу у цьому питанні слід приділити порушенням прав людини на тимчасово окупованих територіях.

«Ми дуже розраховуємо, що Канада покарає санкціями тих представників РФ та сепаратистів, які персонально відповідають за порушення прав людини на окупованих територіях і в самій Росії», - зазначив посол.

Нагадаємо: серед усіх країн світу канадський санкційний список містить чи не найбільш прізвищ осіб та назв підприємств, покараних за участь в незаконних діях на території України. Востаннє нові імена до нього було внесено наприкінці листопада.

Окрім цього, комітет із закордонних справ та міжнародного розвитку федерального парламенту Канади вивчає необхідність запровадження нового законодавства, подібного на американський «акт Магнітського», яке б дозволило накладати санкції на порушників прав людини по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-